Nemrudun Hikayesi

Nemrudun-Hikayesi

Abone Ol google news

nemrut ile ilgili bilgiler kısa ve öz bir şekilde anlattığımız. nemrut sinek ile ilgili öyküsünü de konu edinen kısa anlamlı bir gerçek hikaye. iyi okumalar

Nemrudun Hikayesi

Nemrut Nasıl Öldü

Sümer Kralının torunu olduğu bilinen ve Şanlıurfa’ da yaşamakta olan Nemrut kuvvetli ve hünerli bir avcı olmasının yanında,  Hz. İbrahim’i ateşe atan, zalim bir kraldır.

Nemrudun Hikayesi: Nemrut daha doğmadan evvel babası rüyasında, doğacak olan bir erkek çocuğun tahtını ele geçirerek kendisini öldürdüğünü görür o yüzden krallıktaki yeni doğan bütün çocukların öldürtülmesi emrini verir.

Nemrut doğduğunda, onu bir takım kişiler kraldan korumak için ırmağa bırakırlar, bir dişi kaplan tarafından bulunan çocuk vahşi bir şekilde büyütülür.

Gençliğinin ilk yıllarında, kurmuş olduğu çete büyüyüp yeterli güce ulaşınca, tanımadığı Kral babasını öldürtüp tahta geçer ve tüm ülkeye el koyar.

İblislerden öğrenmiş olduğu büyücülük ile yıldızlardan bir Peygamber doğduğunu öğrenir o sebeple , ülkede yeni doğan bütün erkek çocuklarının öldürülmesi emrini verir.

Nemrudun o zulmü sebebiyle Hz. İbrahim ailesi tarafından, gizlice bir mağaraya saklanır, biraz büyüdükten sonra da yurduna geri döner.

Babil Kralı olan Nemrut çok acımasız ve zalim biri olduğundan, halk onun korkusundan, Hz. İbrahim Peygamberin hidayet çağrısına karşılık tepkisiz kalıyordu.

Bir gün Hz İbrahim(as) Nemrutun yanına gider ve onu Allaha davet eder, ona inanmayan Nemrut, kendi ülkesinde bulunan tek Tanrının kendisi olduğunu söyleyerek bir nevi meydan okur.

Bunun üzerine Hz. İbrahim, Rabbinin izniyle bir ölüyü bile dirilteceğini söyleyince Nemrut adamlarına ölüm cezası verilmiş herhangi iki mahkumun huzuruna getirilmesini emreder, oraya getirilen iki mahkumdan birini öldürtür, diğerini ise serbest bırakır.

Hz İbrahime bakarak, ölüm ve yaşamın kendi elinde olduğunu söyler.

Hz İbrahim:

– Benim rabbim güneşi doğudan doğuruyor hadi sende güneşi batıdan doğur bakalım. Der(Bakara-258)

Nemrut onu yapamayınca epey sinirlenir lakin davete de icap etmez.

O zamanda halk putlara tapıyordu, Hz. İbrahim’in Nemrudu tekrar tekrar Allah’a davet etmesi üzerine Hz. İbrahim’in ateşe atılmasını emreder.

Nemrud’un emriyle şimdiki Balıklı Göl’ün olduğu yerde, büyük bir ateş yakılması için develer ile odunlar taşınmış, o odunların Hz. İbrahim’i yakmak için götürüldüğünü bildiklerinden sürekli üzerlerinden atıyorlardı, orada bir dağ gibi odunlar istif edilmişti, Hz İbrahim’in ateşe atılacağı haberi her yere yayıldı.

O gün öyle bir ateş yakıldı ki, ateşin sıcaklığından üzerinden geçen kuşlar bile yanıyordu, Hz İbrahim’i mancınığa bağladılar zincirler ile mancınıkların olduğu yere ateşe atmak için getirdiler.

Onu sevenlerin içi yanıyordu ama hepsi çaresizdi, o an Nemrud’un emriyle Hz. İbrahim mancınığa konuldu ve ateşe attılar! Hz İbrahim ateşe doğru giderken.

Allah (cc)  ateşe emretti(Enbiya suresi 69); 

-Ey ateş, İbrahim(as) karşı soğuk ve selamet(zararsız) ol!

Ateş bir göl ve oradaki odunlar birer balık halini aldı.

Nemrut gördükleri karşısında şaşkındı ve üç gün boyunca odasına kapanarak çıkmadı.

Nemrut halkın kendisinden yüz çevirmesinden korktuğu için adamlarıyla dört bir yana haber gönderdi onlara:

– Çabuk silahlansınlar! Gök Tanrısı ile savaş etme zamanı geldi! Demiş.

O toplanan topluluğun üzerine yüce Allah sivrisinekleri gönderdi böylece o zalim ordu perişan oldu.

Nemrut tek başına kalmıştı, korkudan kaçıp sarayına sığındı ve tüm kapıları ve girişleri kapattı kurtulduğunu zannetmişti o anda bir sinek onun burnundan içeri girdi, Onun acısına dayanamayan Nemrut tokmakla başına vurdurtuyordu, en sonunda acılar içerisinde aldığı darbeler sonucu ölmüştü.

İşte kendini tanrı olduğunu iddia eden nemrut bir topal sinekle bile mücadele edememişti.

Nemrudun Hikayesi’ni okurken hüzünlenmişsinizdir, diğer Efsane hikayeler için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Masal Uygulamasını Hemen İndir, Aramıza Katıl!
Download on the App Store Get it on Google Play

Benzer İçerikler

Küçük Kızın Hikayesi
Küçük Kızın Hikayesi
Meraklı Potpot Masalı
Meraklı Potpot Masalı
Aslan ile Kurbağa
Aslan ile Kurbağa Masalı
Çalışkan Pastacı Masalı
Çalışkan Pastacı Masalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Masallar Oku | © 2023, Tüm hakları saklıdır.